Karolinska Institutet Student Center

Education

Karolinska Institutet Student Center

”We choose Bolon because of its variety of colours and patterns. We aimed for a flexible environment that had the same character – Bolon helped us to create just that” Charlotta Hallström, White Arkitekter.

In the renovation of Karolinska Institutet’s Student Centre, Stockholm’s medical school’s student facility, the architects at WHITE aimed to create a design concept that reflects the purpose and the history of the building – a laboratory student space that is closely connected to chemistry and medicine. Interpreting the concept of chemistry, the architects drew inspiration from lab environments, where materials such as glass, metal, flouroscent lights and Bolon’s flooring in the collections of Artisan and Elements created a playful and welcoming environment to the new generation of medical students.

Photo courtesy: Jason Strong

Object:
Karolinska Institutet Student Center
Location:
Stockholm, Sweden
Size:
1020 m²
Architect:
WHITE Arkitekter

Download high resolution images (.zip)

Request all samples

Floors in this project

Related Projects

Shanghai Jiading Public Library
Shanghai, China
Istituto Marangoni
Milan, Italy
Grillska College
Stockholm, Sweden
Macquarie University
Sydney, Australia
Mount Lawley Senior High School
Perth, Australia
House of Knowledge
Luleå, Sweden
Bibliothèque Universitaire of Manufacture des tabacs
Toulouse, France
El Colegio de Mexico
Mexico City, Mexico
Goethe-Institut
Warsaw, Poland
University of Helsinki
Helsinki, Finland
Karolinska Institutet Student Center
Stockholm, Sweden
Istituto Marangoni Miami
Miami, United States

JOIN THE PARTY

Keep yourself up-to-date with all the latest products, projects and news in the world of Bolon