St Marys Calne Library

Wiltshire, United Kingdom

Object:

St Marys Calne Library

Location:

Wiltshire, United Kingdom

Size:

276 sqm

Architect:

Woods Bagot

Woods Bagot London Studio has put the finishing touches on a beautiful new library at the heart of the St Mary’s Calne School campus in Wiltshire, UK. The library will act as a hub of inspiration and learning, with a striking design that incorporates surrounding century-old buildings.

Wood Bagot delivered an environment which doesn’t just reflect best practice teaching & learning, but prepares students for the independence of their future academic lives to come.

Visitors are welcomed by a dynamic interior, taking inspiration from the fruit trees, several support beams connect to the undulating interior-side of the roof to give the impression of tree’s branches, with lively flooring by Missoni Home, Zigzag Sand.

“Bolon was chosen as it is a durable product and has a wide range of finishes that matches our design aspiration and colour palette for the project.” Yin hui Chung, St Marys Calne Library.

Photographer: Will Pryce

Floors in this project

JOIN THE PARTY

Keep yourself up-to-date with all the latest products, projects and news in the world of Bolon

SELECTED CLIENTS