Download press material

THE ART OF PERFORMANCE

In 2020 presenteert het Zweedse designbedrijf Bolon een noviteit met The Art of Performance, een duurzame aanpak die de schoonheid en de functie van de bestaande productlijnen herontdekt en opnieuw interpreteert.

Met Art of Performance verkent Bolon de eindeloze mogelijkheden van zijn bestaande collecties en richt zich daarbij op de belangrijkste kenmerken van een geweven vloer: ontwerpmogelijkheden, duurzaamheid, reinigbaarheid en levensduur.

De kern van Art of Performance is de overtuiging dat design verder gaat dan wat met het blote oog te zien is. Producten worden alleen een succes, wanneer duurzame methoden, esthetische schoonheid en uitmuntende functionaliteit worden gecombineerd. Gedurende 2020 komt Bolon met tal van nieuwe opwindende vloercombinaties; ze willen laten zien dat een geweven vloer werkelijk een kunstwerk kan zijn.

We vinden het belangrijk om op een nieuwe manier naar onze bestaande vloercollecties te kijken. Het is interessant om te werken met wat we hebben en we gaan onze collecties nieuwer dan ooit maken, door de eindeloze combinaties die we hebben gecreëerd. ANNICA EKLUND, CHIEF CREATIVE OFFICER

Wij vinden het fantastisch wanneer een design lang meegaat,” vertelt Annica Eklund. “Dat kun je alleen bereiken als prestaties en esthetiek even belangrijk zijn, wanneer moeiteloos reinigen en onderhoud vanzelfsprekend zijn en wanneer eerlijke duurzaamheid boven alles gaat.”

The Art of Performance is built around four virtues that are essential to Bolon’s products:

De Art of Performance is opgebouwd rond vier waarden die essentieel zijn voor de producten van Bolon:

DESIGNABILITY / Alle producten zijn gebaseerd op de eigen garens van het bedrijf en de in het bedrijf aanwezige gespecialiseerde weeftechnieken. Alle collecties van Bolon zijn volledig aanpasbaar en er kunnen eindeloze nieuwe combinaties mee gemaakt worden die geschikt zijn voor elke omgeving.

SUSTAINABILITY / De productielocatie van Bolon is 100 procent klimaatneutraal en heeft een eigen, geïntegreerde recyclinginstallatie. Alle collecties bevatten gerecycled materiaal en het bedrijf koopt al zijn grondstoffen van PVCleveranciers die werken volgens de strengste milieu-eisen, terwijl de vloer niet toxisch is en goedgekeurd is voor toepassing in zorgomgevingen.

CLEANABILITY / Ongevoelig voor vloeistoffen zodat het bestand is tegen vrijwel alles wat gemorst wordt. Er is geen ruimte in de geweven vloer waar vuil of viezigheid zich kunnen verbergen. De producten van Bolon kunnen eenvoudig worden gereinigd met slechts een stofzuiger, borstel of mop – er zijn geen milieubelastende chemicaliën nodig.

DURABILITY / Vloeren van Bolon zijn ontworpen om lang mee te gaan, alle collecties worden geleverd met een garantie van 10 tot 15 jaar. Vloeren van Bolon zijn perfect voor zeer drukke commerciële omgevingen en zijn zeer slijtvast.

 

PRODUCT IMAGES

STOCKHOLM FURNITURE FAIR

LISÄÄ UUTISIA

Tilaa uutiskirjeemme

Pidä itsesi ajan tasalla kaikkien Bolonin maailman uusimpien tuotteiden, projektien ja uutisten kanssa

VALITUT ASIAKKAAT