Bolon flooring in the office of Västsvenska turistrådet in Gothenburg, Sweden

Lokal förankring – Bolon välkomnar besökare till Västsverige

Det var som förutbestämt att Västsvenska Turistrådet skulle välja golv från Bolon till sitt nya huvudkontor. I slutet av 2012 flyttade organisationen till nyrenoverade kontor i centrala Göteborg. Arkitekterna på Erbéus & Jarlöv hade ett gediget arbete med att kombinera möblerna från det gamla kontoret med en ny miljö i en historisk byggnad. I slutresultatet används Bolon och golvytan som en sammanbindande brygga mellan de olika tidszonerna. Genom att använda olika kollektioner skapades en visuellt tilltalande miljö vars helhet samtidigt är lätt att städa och ljudabsorberande jämfört med de gamla trägolven. ”Med Bolons företagshistoria, huvudkontor och fulla tillverkning i regionen visar Västsvenska Turistrådets också att det lever som det lär och väljer lokalproducerat!”, säger Marie Erbeus, ansvarig arkitekt för projektet.

Projekt: Västsvenska Turistrådet
Stad/Land: Göteborg/Sverige
Arkitektkontor: Erbéus & Jarlöv
Kollektioner: Ethnic: Jokk, Abisko, Kebne, Akka, Sarek Now: Silver
Golvyta: 730 m2
År: 2013

“Bolon is a company with its headquarter, production, and history in the region, by making this local choice Västsvenska Turistrådet also practice what it preaches!” says Marie Erbéus, the architect in charge of the project.